Rauli Brackets logo

VÅR BERÄTTELSE

Det finns två aktörer bakom RAULI-fästena, båda är pionjärer inom sina respektive områden.

>

Suomen Aurinkotekniikka Oy är ett av Finlands mest erfarna installationsföretag inom solenergisystem. Erfarenheten av tiotusentals solpaneler och hundratals installationer har gett oss gedigen kompetens och inblick i hur en effektiv och säker installation genomförs.

Nesco Oy är marknadsledare inom tillverkning av rännor och taksäkerhetsprodukter. Med över 35 års erfarenhet av design och tillverkning av takmonterade komponenter är företaget unikt i sitt slag.

DESIGNAD AV EN INSTALLATIONSFIRMA,
TILLVERKAD MED SPETSKOMPETENS

Samarbetet samlade experter från två olika yrkesgrupper vid samma designbord. Denna kunskap har använts i produkternas design och tillverkning.

Inom produktutvecklingen fördes det diskussioner om detaljerna för installation av solpaneler samt om produktion av komponenter av hög kvalitet. Fabriken i Orimattila har moderna produktionsmetoder och testmiljö. Fabrikens kapacitet möjliggör oavbruten tillgång till komponenter året runt.

INNOVATIONER

Bakom RAULI-fästena finns många års aktiv produktutveckling. Syftet var att minska installationstiden och designen av nya fästelement inleddes redan under Aurinkotekniikkas tidigaste fas. Dessutom ville vi utveckla ett komplett fästsystem av mycket hög kvalitet. Dessa innovationer används i alla RAULI-produkter.

- Fästelement utformade för tegeltak behöver inga läkter och de behöver inte slipas med vinkelslip. Dessa förändringar sparar arbetstid och gör installationen betydligt säkrare. Systemets vikt överförs genom fästena till läkten, vilket eliminerar praktiskt taget all risk för tegelsprickor. Slutresultatet är hållbart och långlivat.

- Easy Tight-metoden, utvecklad för Nordic Pro, gör att man kan använda en batteridriven skruvdragare för att skruva fast fästena på alla typer av tak, vilket eliminerar det långsamma arbetet med skruvnyckel.

- All in one-fästet är lämpligt för alla typer av sadeltak (ej minerittak), med undantag av tegeltak. De fästs med våra Strong-fästelement. Ett takfäste som passar många taktyper minskar mängden komponenter from behövs och gör det enklare för installationsföretaget att hantera materialet.

- För All Black-serien utvecklade vi Easy Click-fästmetoden. Fästning av skenorna i takfästet sker bultfritt genom att pressa med händerna, vilket minskar tidsåtgången vid installation av skenor avsevärt.

- Monteringsskenan i All Black-serien fungerar teleskopiskt och eliminerar behovet av att förlänga skenorna med separata förläningsstycken och man slipper kapa av skenor som sticker ut över paneler. Till exempel slipper man kapa med sticksåg och installationen går snabbare.

Alla takfästen är säkrade på två ställen, vilket gör installationen robust och stabil. Tack vare sin starka konstruktion tål fästet väderförhållandena i Finland och är säkert oavsett vind- och snöbelastning.

TILLGÄNGLIGHET

Tyvärr är tillgången till komponenter en alltför välkänd utmaning för aktörer inom solpanelsbranschen, särskilt under högsäsongen. RAULI-fästelement tillverkas på Nescos fabrik i Orimattila som tack vare sin kapacitet klarar av att effektivt betjäna även stora marknader med korta leveranstider.

Rauli Icon

Kontakta oss.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.